Register /

Ухвалено рішення про докапіталізацію «Київміськбуду»

Пройшло засідання комісії.

Комісія щодо вирішення проблемних питань, пов’язаних із діяльністю ПрАТ «ХК «Київміськбуд», на черговому засіданні прийняла рішення про необхідність докапіталізації товариства. У роботі Комісії вперше взяли участь представники Міністерства оборони України – як землекористувачі ділянок, на яких зводять житлові будинки проєктів Української державної будівельної корпорації «Укрбуд». Міноборони також очікує на свої площі, які мають бути розподілені військовим.

«Нам вдалось сформувати чітке бачення можливого механізму докапіталізації ПрАТ «ХК «Київміськбуд». Рішення прийнято після детального аналізу стану товариства. Також члени Комісії, насамперед інвестори будівництва, ретельно вивчили і врахували найкращі практики корпоративного управління. Тепер фахівці Київської міської державної адміністрації мають остаточно обґрунтувати необхідність збільшення статутного капіталу товариства і подати відповідну пропозицію на розгляд Київському міському голові», – зазначив голова Комісії, заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Владислав Андронов.

Разом із тим, Комісія врахувала рекомендації тимчасової контрольної комісії Київради з питань перевірки діяльності ПрАТ «ХК «Київміськбуд» і підготувала проєкт рішення про звернення Київської міської ради до Уряду з вимогою компенсувати запланований сумарний збиток у розмірі 2,28 млрд грн, пов’язаний із передачею акціонерному товариству об’єктів будівництва житлових будинків «Укрбуду».

У зверненні до Уряду будуть враховані пропозиції усіх зацікавлених осіб. Водночас члени комісії очікують, що держава теж підключиться до пошуку механізмів вирішення проблемних питань, пов’язаних із діяльністю ПрАТ «ХК «Київміськбуд» та й будівельної галузі взагалі.

На наступному засіданні Комісія порушить питання щодо перегляду технічних умов на підключення житлових будинків до міських інженерних мереж та опрацює дані земельного кадастру щодо земельних ділянок, на яких триває будівництво.

Раніше повідомлялося, що «Київміськбуд» шукає гроші на дофінансування.

Источник

Reading too

Архів матеріалів