Реєстрація /

Київ повернув квартиру в центрі, присвоєну шахраями

Провели розслідування.

Шевченківська окружна прокуратура забезпечила виконання судового рішення про повернення територіальній громаді Києва незаконно відчуженої 2-кімнатної квартири по вул. Ярославів Вал. Вартість помешкання, яке привласнили шахраї, складає понад 5 млн гривень. 

Про це стало відомо із повідомлення пресслужби Київської міської прокуратури.

У пресслужбі зазначили, що справжнім власником вказаної квартири був одинокий киянин і після його смерті ця квартира мала перейти у комунальну власність.

Внаслідок шахрайських дій на підставі неіснуючого договору дарування вказана квартира була зареєстрована за фізичною особою та в подальшому незаконно відчужена.

Шевченківська окружна прокуратура звернулась до суду з позовом про визнання спадщини відумерлою та витребування до комунальної власності нерухомого майна.

Згідно повідомлення, Шевченківський районний суд міста Києва погодився з доводами прокурора, задовольнив позовні вимоги в повному обсязі та наразі рішення суду реально виконано – право власності на квартиру зареєстровано за територіальною громадою. 

Раніше повідомлялося, що розслідування просідання стіни у дитсадку в Шевченківському районі Києва стосується можливого розкрадання коштів.

Джерело