Реєстрація /

«Київський метрополітен» проведе новий тендер на продовження будівництва метро на Виноградар

Будівництво зупинили.

КП «Київський метрополітен» проведе новий тендер на продовження будівництва Сирецько-Печерської лінії метрополітену в сторону житлового масиву Виноградар. Наразі метрополітен розірвав договір на будівництво гілки метро на Виноградар через зрив термінів будівництва.

Про це заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник в інтерв'ю ЕП.

Чинний генпідрядник «Київметробуд», який виграв тендер у 2018 році, запропонувавши 5,98 млрд грн, перебуває у глибокій кризі. Компанія пережила корпоративний конфлікт та звільнила більшу частину співробітників.

«Ми будемо змінювати виконавця і продовжувати роботу», – сказав Поворозник.

Як повідомляється на сторінці закупівлі в Prozorro, за умовами договору було визначено право замовника відмовитися від угоди та вимагати відшкодування збитків, якщо підрядник своєчасно не розпочав роботи або виконує їх настільки повільно, що виконати їх в строк договору неможливо.

«Враховуючи це, «Київський метрополітен» відмовляється від зобов’язань у частині виконання будівельних робіт за договором, про що повідомлено підрядника», – йдеться в обґрунтуванні.

Раніше «Київметробуду» з урахуванням авансу було перераховано 4 млрд грн. Тепер цей аванс підрядник має повернути.

За словами першого заступника, новий замовник будівництва оцінить і заактує виконані роботи. Виявлені факти зловживань будуть передані правоохоронним органам.

Раніше повідомлялося, як підключити електроенергію у квартирі в новобудові.

Джерело