Реєстрація /

У Китаї побудують стадіон, який буде зливатися з природою (фото)


Він буде найбільшим у світі.

Почалося будівництво найбільшого в світі стадіону. Спорудження в складі спортивного парку з'явиться в Цюйчжоу – міському окрузі китайської провінції Чжецзян. Стадіон, який буде завершений в 2021 році, стане першим етапом гігантського проекту «Спортивний кампус Цюйчжоу» – найбільшого в світі підземного ландшафтного комплексу.

На площі 570 тис. кв. м планується розмістити стадіон на 30 тис. чол., тренажерний зал місткістю 10 тис. чол., басейн, відкриті тренувальні майданчики та інші споруди. Загальна площа забудови – 390 тис. кв. м.
Для проекту була обрана ділянка з природними схилами і пишною рослинністю.

Будинки вбудовуватимуться в землю, так що їх фасади зникають в зеленому ландшафті і стають його частиною. Їх контури малюють звивисті лінії на поверхні, деякі з них стануть пішохідними доріжками. Фасади-схили природним чином перетворяться в нове місце для занять фізкультурою і дадуть можливість «піднятися» на архітектуру. Газони також стануть майданчиком для відпочинку після занять спортом, створюючи в місті нову громадську зелену зону. Побачити парк можна буде з декількох оглядових майданчиків. Крім того, світлові люки не тільки наповнять приміщення природним світлом, а й стануть додатковими оглядовими пунктами для тих, хто добереться до самого верху. Таким чином концепція комплексу буде ламати кордону між «всередині» і «зовні».

стадионстадион

Стаття по темі: Купівля квартири у забудовника: безпечні і не дуже способи інвестування

Раніше повідомлялося, що у 2019-2021 роках реставрують комплекс стадіону «Старт». Ремонт торкнеться нежилих будівель на вулиці Шолуденка, 26-28/4 у Шевченківському районі.

Відповідне доручення дано розпорядженням КМДА № 1008.

Зокрема, замовником робіт визначено комунальне підприємство «Спортивний комплекс «Старт». Підприємство має забезпечити цього року розроблення проектної документації, проведення її експертизи та затвердження, а також подбати про отримання дозволів на проведення робіт від Міністерства культури України та Департаменту охорони культурної спадщини.

Джерело